Ta ansvar eller inte är ett aktivt val.

Ta ansvar eller inte är ett aktivt val. Jag har alltid haft i mig att jag ”måste” ta mitt ansvar oavsett vad det gäller. Även tuffa eller jobbiga saker som jag själv gjort. Det sitter också djupt rotat i mig.

Det finns saker som jag hållit hemlig som en otrohet, det tärde hela tiden. Anledningen att jag inte sa berättade om det, var själv klart att jag ville inte ta ansvar och bli utsälld eller ännu värre bli lämnad. Det finns ingen ursäkt för att jag hanterat det så.

Jag har berättat det och försökt ta ansvar för det, det är bara att hoppas att man kan bli förlåten för ett sånt svek.

Jag fick mina ”normer” av mina föräldrar, men också kunnat ändra dom all efter hur jag upplever hur man bör vara mot sina med människor. Med det sagt så är det bar en syn av flera och mittt sätt är defentivt inte det enda.

Jag mår jättedåligt själv av när jag blir arg och det är också ett val som jag gör. Jag kan alltid välja att ignorera den känslan eller det ordet jag fick höra som gjorde mig arg. Jag går och bär med mig ångest över såna saker och det vill jag var utan. Så jag försöker titta på situationen och se vad som hände i den har jag gjort något fel eller är det den andre personen. Om jag har fel eller är dum då ber jag om ursäkt. Det har blivit en del ursäkter senaste åren.

Jag önskar att jag kunde få en ursäkt eller förklaring för det jag gick igenom men jag har insett att jag inte kommer få det för att personen som gjorde mig illa inte ser det så.

Jag vet att det blir mycket av samma saker jag skriver men det är ett terapi verktyg att skriva mina tankar just här och nu. Ibland så raderar jag saker för att det var i stundens hetta.

Den dagen jag slutar skriva här så mår jag troligtvis bättre och då kanske Bloggen kan fungera som hjälp åt någon annan som befinner sig i samma situation som jag har varit i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.